Κλαύδιος Πτολεμαίος, 108 -168

Γνωρίζω ότι γεννήθηκα θνητός και εφήμερος, μα όταν εξερευνώ τις αμφίδρομες ελικοειδείς πορείες των αστεριών, τα πόδια μου δεν αγγίζουν πια την Γη: στέκομαι πλάι στον Δία και χορταίνω με αμβροσία, την τροφή των θεών!!!
(Κλαύδιος Πτολεμαίος, 108 -168)

Translate

Δευτέρα 23 2015






Εβδομαδιαίες προβλέψεις από   23  έως και 29  Νοεμβρίου 2015.                                  
Γράφουν   οι         Δημήτρης   Σπηλιόπουλος        και         Βελίνα  Μανιάτη.













ΚΡΙΟΣ.
Αγαπητό Κριαράκι, η εβδομάδα αυτή προβλέπετε αρκετά αλλοπρόσαλλη, επαγγελματικά πρέπει να κινηθείτε με περισσότερη αποφασιστικότητα, ωριμότητα και να αρπάξετε κάθε καινούρια ευκαιρία που σας παρουσιάζετε. Με τους συνεταίρους-συναδέλφους πρέπει να δείξετε μεγάλη ανοχή και υπομονή γιατί η συμπεριφορά τους θα είναι διπρόσωπη. Θέματα  εργασιακά απαιτούν μεγάλη συγκέντρωση και υπευθυνότητα, κάποιοι παραμονεύουν ακόμα και στο πιο μικρό λάθος, για να σας εκθέσουν. Τα οικονομικά σας χρειάζονται μια αναδιοργάνωση, μην ξοδεύετε αλόγιστα, προγραμματίστε κάθε σας κίνηση και ακολουθείστε το σχέδιο μέσα στην εβδομάδα πιστά. Κάποια οικογενειακά θέματα θα σας απασχολήσουν προς το τέλος της, βεβαιωθείτε ότι πράττετε σωστά και μην διστάσετε να τα επαναπροσδιορίσετε αν δεν είστε σίγουροι. Ο τομέας της υγείας είναι αρκετά ενεργειακός αυτήν την εβδομάδα, θέματα που σας ταλαιπωρούσαν το προηγούμενο διάστημα, αρχίζετε και βρίσκετε λύση. Τα ατυχήματα στον εργασιακό χώρο είναι επίκαιρα.                                                                                      
Αισθηματικά  θα πρέπει να προσέχετε την συμπεριφορά σας, νεύρα , εντάσεις και αποκαλύψεις κάποιων  καταστάσεων θα σας οδηγήσουν σε αναπροσαρμογή ή αναθεώρηση κάποιων σημαντικών ζητημάτων. Αποφασίστε με γνώμονα την δίκαιη λύση αλλά πάντα ως προς το συμφέρον σας……  Η εβδομάδα αυτή είναι καλή για να δώσετε τέλος σε προβληματικές καταστάσεις, αλλά όχι  για να κτίσετε  σχέσεις,  δώστε χρόνο και θα αποζημιωθείτε. Κάντε σεξ όχι πόλεμο!






ΤΑΥΡΟΣ.

Αγαπητέ Ταύρε, στην αρχή της εβδομάδας η Σελήνη είναι στο ζώδιο σου και όλα ξεκινάνε θετικά.  Επαγγελματικά, η πίεση που νοιώθετε ότι όλα πρέπει να γίνουν τέλεια, οργανωμένα αλλά και με αποτελεσματικότητα δεν έχει τελειωμό ,ηρεμήστε και αφήστε και άλλους συναδέλφους-συνεργάτες να μπουν στο πνεύμα της συνεργασίας και της ομαδικότητας. Εγωισμοί καλό είναι να αποφεύγονται. Αργά, σταθερά και από σίγουρους δρόμους να βαδίζετε από το μέσον της εβδομάδας και μετά. Προβλήματα με συνεργάτες θα παρουσιαστούν και η επικοινωνία σας θα είναι λίγο δύσκολη, στο τέλος όμως με υπομονή θα βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις. Έσοδα προβλέπονται στο τέλος της αλλά και έξοδα θα δημιουργηθούν από το τίποτα. Πράγματα που έχετε αμελήσει  η καθυστερήσει θα πρέπει να τα ταχτοποιήσετε.             
Αισθηματικά τα πράγματα είναι σε μια κατάσταση πολύπλοκη. Με το τετράγωνο Ερμή – Ποσειδώνα μες την εβδομάδα σε συνδυασμό με τις δυσαρμονικές όψεις της Αφροδίτης, οι αποκαλύψεις είναι προ των πυλών, άλλες θετικές και άλλες αρνητικές. Συγγενείς ,γνωστοί, φίλοι αλλά και ερωτικές  σχέσεις, θα βγάλουν το αληθινό προσωπείο τους  απέναντι σας ,οι αποφάσεις που θα πάρετε καλό θα είναι να μην είναι βιαστικές ,σκεφτείτε ώριμα τα θετικά και τα αρνητικά της κάθε κατάστασης και πράξτε ανάλογα. Όσοι είναι ελεύθεροι απολαύστε την ζωή, διασκεδάζοντας και γοητεύοντας τους γύρω σας…..So Simple. 











ΔΙΔΥΜΟΙ

Αγαπητέ Δίδυμε, η εβδομάδα αυτή είναι αρκετά δύσκολη στην αρχή της, από το  μέσον και μετά τα καλύτερα έρχονται. Αισθηματικά αλλά και επαγγελματικά θέματα θα προκύψουν τα οποία θα σας δοκιμάσουν ψυχολογικά. Η επικοινωνία με τους συναδέλφους-συνεταίρους θα περάσουν από διαδικασίες σύγκρουσης, ανταγωνισμού και διεκδίκησης. Θέματα τα οποία σας ταλαιπωρούν εδώ και καιρό ίσως χρειαστεί να επαναπροσδιορίσετε τις καταστάσεις και να πράξετε ανάλογα. Οικονομικά θέματα χρειάζονται  προσοχή, επενδύσεις όπως και αγορές, διπλό τσεκάρισμα πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε απόφαση. Η καλύτερη τακτική είναι η αναμονή και να υπάρχει  ισορροπία στις σκέψεις σας, μην επηρεάζεστε από συναισθήματα, χρησιμοποιήστε την εξυπνάδα και με όπλο την λογική, ενεργείστε ανάλογα., Από το μέσον και μετά τα πράγματα καλυτερεύουν και καινούριες προοπτικές ανοίγονται επαγγελματικά.                                                                  
Αισθηματικά βρίσκεστε σε μια κατάσταση περίπλοκη, η ισορροπία που αναζητάτε, ανάμεσα στο παρελθόν και στο μέλλον είναι αρκετά δύσκολη αυτήν την περίοδο.  Εκκρεμότητες και  καταστάσεις που σας απασχολούν  ακόμα,  έρχονται να δημιουργήσουν συναισθηματική ανασφάλεια και προβληματισμό στο έτερον ήμισυ. Χρησιμοποιήστε την γοητεία σας για να βγείτε από το αδιέξοδο. Αποφύγετε εντάσεις και ψέματα όσοι είστε σε σχέση. Όσοι είστε ελεύθεροι, βγείτε, διασκεδάστε, και περάστε όμορφα, μέσα από λογομαχίες, φιλοφρονήσεις και υπονοούμενα  θα έρθει ο καινούριος έρωτας.






ΚΑΡΚΙΝΟΣ.

Αγαπητοί Καρκίνοι, η εβδομάδα αυτή προβλέπετε αρκετά αποκαλυπτική, όσων αφορά τις σχέσεις σας, στον  επαγγελματικό και στον συναισθηματικό τομέα. Επαγγελματικά, καινούρια ξεκινήματα θα σας γεμίσουν ενέργεια και ενδιαφέρον για το υπόλοιπο της εβδομάδας. Κάποια θέματα με τους συνεργάτες σας ξεπερνιούνται μέσα από ώριμες και εποικοδομητικές  συζητήσεις. Κάποιοι θα δοκιμάσουν τις αντοχές σας αν δείξετε ανάλογη ελαστικότητα και ακλουθήσατε εναλλακτικούς δρόμους θα αποφύγετε εύκολα τις κακοτοπιές. Κρυφοί εχθροί, ψέματα και υποσχέσεις, αποκαλύπτονται, η αναγνώριση τους όμως ενέχει κινδύνους, καλύτερα να κινηθείτε με σχέδιο και υπομονή.                Η υγεία σας ίσως σας ξαναθυμίσει προβλήματα που έχετε αμελήσει.                                                                                   
Αισθηματικά τα πράγματα είναι πολύ καλά, μόνο σε   όσες σχέσεις είναι κτισμένες σε γερές βάσεις, οι υπόλοιπες θα περάσουν αρκετά δύσκολα. Η ανασφάλεια που εκπέμπετε στο έτερον ήμισυ σας δημιουργεί επιπλέον προβλήματα στον ψυχικό σας κόσμο, μην κλείνεστε στον εαυτό σας βγείτε, διασκεδάστε και περάστε όμορφα. Μην αφήνετε τα χόμπι σας να περιμένουν,  ξαναλειτουργήστε τα. Αυτή την εβδομάδα πρέπει προσέξετε τις υπερβολές σε θέματα αγορών, καλλωπισμού, και διατροφής.







ΛΕΩΝ.

Αγαπητό Λιονταράκι, στην αρχή της εβδομάδας  η πίεση και η υπευθυνότητα που νοιώθεις να χειριστείς τα επαγγελματικά σου θέματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σε αναγκάζουν να δοκιμάσεις  κάθε δυνατή επιλογή για να επιτύχεις τον στόχο σου. Με υπομονή και εφευρετικότητα θα επιτύχεις. Καινούριοι συνεργάτες θα σε βοηθήσουν να εκπληρώσεις κάποια εργασιακά θέματα που σε απασχολούν ,καιρό τώρα.            Προς το τέλος της εβδομάδας η κατάσταση του οικονομικού σου τομέα θα σε αγχώσει και θα σε οδηγήσει σε συγκρούσεις με φίλους και συναδέλφους, προσοχή. Απέφυγε τις σπατάλες σε εξόδους διασκεδάσεως. Θέματα με συγγενείς, φίλους αλλά και με παιδιά θα σε απασχολήσουν μέσα στην εβδομάδα.                                                                                 
Αισθηματικά όσοι είστε  σε σταθερή σχέση θα έχετε αρκετές δυσκολίες στον τομέα της επικοινωνίας, οπλιστείτε με υπομονή και ελιχτείτε ανάλογα για να ξεπεράσετε τα εμπόδια. Η ανασφάλεια που εκπέμπει το έτερον ήμισυ, σας γεμίζει με ζήλεια και θυμό, ρυθμίστε τις πραγματικές σας ανάγκες και κινηθείτε ανάλογα. Όσοι είστε ελεύθεροι, ξαναδημιουργείστε και επανασυνδεθείτε με παλιούς φίλους, και παλιές καταστάσεις. Η εβδομάδα αυτή δεν ενδείκνυται για δημιουργία σχέσης, απολαύστε τη όπως εσείς ξέρετε.







ΠΑΡΘΕΝΟΣ.

Αγαπητέ Παρθένε, η  εβδομάδα αυτή ξεκινά με επαγγελματικές υποχρεώσεις που σας φέρνουν άγχος και πίεση, τι πρωτότυπο, τον τελευταίο καιρό το έχετε συνηθίσει αυτό το μοντέλο. Τα πράγματα αυτήν την εβδομάδα θα είναι αρκετά δύσκολα ως προς την επίλυση τους, χρειάζεται να δείξετε υπομονή, αντοχή αλλά και πολλή συζήτηση με τους συνεργάτες σας για να περάσετε αλώβητοι τα βράχια. Εντάσεις και προστριβές θα έχετε και με την οικογένεια σας για θέματα χωροταξικά και οικονομικά. Τα καινούρια όνειρα που θέλετε να πραγματοποιήσετε χρειάζονται θυσίες,  συγκρούσεις με το κατεστημένο και αλλαγές στις συνήθειες χρόνων. Τα οικονομικά χρειάζονται προσοχή, έξοδα είναι καθοδόν.                                   
Αισθηματικά βρίσκεστε σε μια κατάσταση αβεβαιότητας, μόνιμου άγχους και αναρωτιέστε συχνά αν τα αισθήματα που τρέφετε προς αυτόν/ην έχουν την ίδια ανταπόκριση. Νομίζω ότι τις ανασφάλειες αυτές δεν θα τις διώξετε εύκολα. Αυτό όμως που θα κατορθώσετε πολύ εύκολα ,είναι να βάλετε στόχους, να προγραμματίσετε τις επόμενες κινήσεις και με στρατηγικό σχέδιο να είστε εσείς οι νικητές σε βάθος χρόνου. Όσοι είστε ελεύθεροι, απολαύστε λίγη σπιτική ηρεμία, την χρειάζεστε αυτό το διάστημα. Ασχοληθείτε με τα χόμπι σας και κάντε κανένα ταξιδάκι προς το τέλος της εβδομάδας, και που ξέρετε μπορεί να βρίσκεται προς τα εκεί ο έρωτας…..







ΖΥΓΟΣ.

Αγαπητέ Ζυγέ, αυτή η εβδομάδα χαρακτηρίζετε από τις επιλογές που θα κάνεις, τις αποφάσεις που θα χειριστείς αλλά και την προσωπική ευελιξία που θα επιδείξεις. Επαγγελματικά θα πρέπει να κινηθείς σε σταθερό και οργανωμένο πλαίσιο, θα αφήσεις τις τραμπάλες και θα λειτουργήσεις με συνείδηση και αποφασιστικότητα. Το ξέρω, οι συνθήκες και η συνήθεια χρόνων  δεν θα σε αφήσουν ,εσύ όμως πρέπει  να δείξεις ότι έχεις μάθει από τα παθήματα και λειτουργείς πλέον με περισσότερη σοφία μέσα σου. Προς το τέλος της εβδομάδας οικογενειακά θέματα θα σας αναστατώσουν και θα πρέπει να πάρετε ριζικές αποφάσεις για να λύσετε τα προβλήματα.
Αισθηματικά τα πράγματα είναι «βοήθα παναγιά». Έρωτες είναι καθοδόν, καινούριοι? παλιοί? Μπέρδεμα η κατάσταση και συναισθηματικά ακόμα πιο πολύ. Η δικαιοσύνη έρχεται αντιμέτωπη με το παράνομο, το γλυκό με το πικρό, η απόλαυση με την συνήθεια, τι θα επιλέξτε είναι καθαρά θέμα διαχείρισης των αναγκών σας. Μην είστε πλεονέκτες και μην παρασύρεστε από καταστάσεις. Όσοι είστε σε σταθερή σχέση σταματήστε να σκέπτεστε εγωιστικά, αποφεύγετε έτσι  πολλές μάχες, κάποια στιγμή και οι άλλοι έχουν δίκιο.







ΣΚΟΡΠΙΟΣ.

Αγαπητέ Σκορπιέ, αυτήν την εβδομάδα επαγγελματικά καλύτερα να κινηθείς  σε γνώριμα μονοπάτια ,άφησε τα  δύσκολα και τα κακοτράχαλα για άλλες εποχές. Με τους συνεργάτες σου δεν προβλέπονται αλλαγές η εντάσεις, έχεις πάρει πια τα μαθήματα σου και λειτουργείς  πολύ αθόρυβα και σκοτεινά, όπως είναι και τα χαρακτηριστικά του ζωδίου σου. Ευτυχώς υπάρχουν φίλοι που θα σε βοηθήσουν αν χρειαστείς να αντιμετωπίσεις κάτι έκτακτο μέσα στην εβδομάδα. Οι αγορές και οι επενδύσεις χρειάζονται μεγάλη προσοχή. Προς το τέλος της εβδομάδας οι συνθήκες βελτιώνονται και νέοι δρόμοι ανοίγονται με καλές προοπτικές για όσους ασχολούνται με επαγγέλματα  που έχουν  σχέση με  υγρό στοιχείο. Κάποιο ταξίδι θα είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί αυτήν την περίοδο.                                   
Αισθηματικά τα πράγματα είναι άκρως επικίνδυνα. Έρωτες αλλά και συναισθήματα που τρέφετε σε κρυφούς έρωτες μάλλον θα αποκαλυφτούν, σχεδιάστε προσεκτικά κάθε σας κίνηση για να μην εκτεθείτε. Όσοι είναι σε μπερδεμένες καταστάσεις και η εξέλιξη τους βρίσκεται  σε εργασιακό χώρο απαιτείται μεγάλη προσοχή, σκάνδαλο εν όψη. Οι ελεύθεροι , βγείτε και διασκεδάστε μέχρι τελικής πτώσης και αφήστε τον ερώτα να έρθει όπως εκείνος θέλει και όποτε θέλει, απλά ζήστε το…









ΤΟΞΟΤΗΣ.

Αγαπητέ Τοξότη, τα πράγματα είναι φανταστικά για σένα αυτήν την εβδομάδα. Επαγγελματικά η πίεση που ασκείς τόσο στον εαυτό σου, όσο και στους άλλους για να επιτύχουν όλα τα σχέδια σου και οι στόχοι σου, σε έχουν κουράσει υπερβολικά. Χρησιμοποίησε κάθε συνεργάτη η συνάδελφο για να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις πιο ξεκούραστα όλα τα θέματα που έχεις αναλάβει. Δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες και όλα σου τα όνειρα θα πραγματοποιηθούν, φίλοι θα σε βοηθήσουν στην επιτυχία τους. Μεσοβδόμαδα, οικογενειακά θέματα θα προκύψουν και θα χρειαστεί να πάρετε αποφάσεις σημαντικών αλλαγών. Μετακομίσεις, μετακινήσεις αλλά και αγορές (κινητών και ακίνητων) είναι εφικτές να γίνουν μέσα στην εβδομάδα. Τα οικονομικά σε άνοδο. Ευνοούνται τα τυχερά παιχνίδια.                   
Αισθηματικά βρίσκεστε σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση. Όσοι είστε σε σταθερή σχέση απολαμβάνετε την ηρεμία και την θαλπωρή της ερωτικής σας στέγης. Οι σχέσεις όμως που είναι εύθραυστες και αρκετά ταλαιπωρημένες, τότε ήρθε η ώρα να πάτε παρακάτω, δώστε λύση, όσο και αν πληγώσετε τον άλλον/η, ο έρωτας με έρωτα αντικαθίσταται. Οι ελεύθεροι απολαύστε την ενεργειακή συγκυρία των πλανητών και βγείτε, διασκεδάστε και γυρίστε σπίτι με όσο πιο πολλά τηλέφωνα και επιλογές ……..… αντέχετε!








ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ.
Αγαπητέ Αιγόκερε, η εβδομάδα αυτή πλανητικά είναι αρκετά δύσκολη. Η σταθερότητα και η οργάνωση που έχεις στον τομέα των επαγγελματικών θα περάσει από διάφορα στάδια ανισορροπίας και αλλαγών. Η επικοινωνία με τους συνεργάτες/συναδέλφους θα είναι αρκετά πολύπλοκη, καθυστερήσεις, αναβολές αλλά και συμφωνίες η  ζητήματα οικονομικά θα πρέπει να τα  προσέξεις παρά πολύ. Αυτήν την εβδομάδα μην εμπιστεύεσαι κανέναν και τίποτα, διπλό τσεκάρισε όλα τα ραντεβού σου και της συμφωνίες σου, φίλοι που άλλες φορές  σε στήριζαν  τώρα και αυτοί στο μικροσκόπιο της αμφιβολίας, και της αμφισβήτησης. Έλεγξε τα όλα, μην αφήσεις τίποτα και κανέναν, να σε εκθέσει. Ευτυχώς παρόλη την κατάσταση αυτήν, τα οικονομικά σου θα παραμείνουν σε  σταθερή κατάσταση.                                 
Αισθηματικά τα πράγματα βρίσκονται σε μια κατάσταση αλλαγών και εξελίξεων. Όσοι είναι σε σταθερή σχέση θα πρέπει να δείξουν την απαιτούμενη αφοσίωση και αγάπη προς το έτερον ήμισυ. Μην αφήνετε καταστάσεις και λόγια να δηλητηριάζουν την σχέση σας. Συγγενείς, μπερδεύονται στην ζωή σας και σας δημιουργούν προβλήματα, αντιμετωπίστε τους πριν να είναι αργά. Οι ελεύθεροι, προς το τέλος της εβδομάδας, οι συνθήκες είναι πολύ ευνοϊκές για να βγείτε και να διασκεδάσετε, έως εκεί όμως, σχέσεις και έρωτες αργότερα……..








ΥΔΡΟΧΟΟΣ.

Αγαπητέ Υδροχόε, αυτή η εβδομάδα επαγγελματικά είναι αρκετά καλή.  Ο επικοινωνιακός σου δίαυλος είναι συνέχεια σε εγρήγορση και έτσι εκμεταλλεύεσαι κάθε γνωριμία που σε περιστοιχίζει με αποτέλεσμα την καλυτέρευση των συνθηκών στον χώρο εργασίας σου. Τα οικονομικά σου όμως αυτήν την εβδομάδα, δεν θα είναι σε πολύ καλή κατάσταση , υποχρεώσεις και παραμελημένες καταστάσεις θα σε οδηγήσουν σε έξοδα. Οποιαδήποτε αλλαγή στον εργασιακό σου χώρο απαιτεί ομαδικότητα και φιλοδοξία , με γνώμονα αυτά, τότε ξεκίνα την προσπάθεια, αλλιώς μείνε στα σίγουρα. Προς το τέλος της εβδομάδας η ανασφάλεια στον εργασιακό σου χώρο θα χτυπήσει κόκκινο, ηρεμία και υπομονή για να ξεπεράσετε τις δυσκολίες.                                                                               
Αισθηματικά βρίσκεστε σε μεγάλες αλλαγές. Γνωριμίες , έρωτες, και φιλίες  σας βάζουν σε διαδικασία  συναισθηματικής φόρτισης  και επιθυμίας να ζήσετε έναν μεγάλο έρωτα, από την άλλη,  ο εγκλωβισμός αυτός σας φοβίζει γιατί θα χάσετε κάτι πολύτιμο που έχετε, την ελευθερία σας. Η επιλογή είναι καθαρά δική σας ευθύνη. Προσοχή σε υπερβολές και υπερεκτιμημένες καταστάσεις, η απογοήτευση σε πρόσωπα και φίλους, είναι προ των πυλών.








ΙΧΘΥΣ.

Αγαπητέ Ιχθύ, αυτήν την εβδομάδα ο επαγγελματικός σου τομέας  θα είναι πολύ περίεργος. Κάποια επικοινωνιακά θέματα ίσως σε ταλαιπωρήσουν μεσοβδόμαδα όσων αφορά τους συνεργάτες σου. Εγωισμοί, εκρήξεις, καθυστερήσεις, πείσμα και ξεροκεφαλιά θα χαρακτηρίζει τους συναδέλφους σας, η υπομονή σας  θα φτάσει στα όρια της, απαιτείται μεγάλη ψυχραιμία για αποφυγή επεισοδίων. Τα οικονομικά σας όμως παρόλα αυτά θα είναι, από σταθερή κατάσταση έως και  βελτιωμένη. Οικογενειακά θέματα θα σας απασχολήσουν προς το τέλος της εβδομάδας τα οποία θα σας αναστατώσουν χωροταξικά, αλλά και οικονομικά.                                           
Αισθηματικά τα πράγματα είναι πολύ μπερδεμένα ,από την μια όνειρα και ψευδαισθήσεις αποκαλύπτονται, με αποτέλεσμα να αλλάξετε προγραμματισμό και σχέδια και από την  άλλη έρωτες από το παρελθόν ξαναέρχονται μπερδεύοντας τον συναισθηματικό σας κόσμο, και γεμίζοντας τον, ελπίδα για το αύριο. Όσοι είστε  σε σταθερή σχέση απολαύστε τις καταστάσεις όσο πιο καλά μπορείτε, βγαίνοντας και διασκεδάζοντας με  το ταίρι σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου