Κλαύδιος Πτολεμαίος, 108 -168

Γνωρίζω ότι γεννήθηκα θνητός και εφήμερος, μα όταν εξερευνώ τις αμφίδρομες ελικοειδείς πορείες των αστεριών, τα πόδια μου δεν αγγίζουν πια την Γη: στέκομαι πλάι στον Δία και χορταίνω με αμβροσία, την τροφή των θεών!!!
(Κλαύδιος Πτολεμαίος, 108 -168)

Translate

Παρασκευή 15 2016


 ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ το βιβλιο............. στην σελ 134, συναντησα αυτον τον περιεργο Πινακα ,πληθος μυστικιστικων  και περιεργων συμβολων..............



Ο Άλμπρεχτ Ντύρερ (Albrecht Dürer, 21 Μαΐου 1471 - 6 Απριλίου 1528) ήταν Γερμανός ζωγράφος, χαράκτης και μαθηματικός. Υπήρξε σημαντικός καλλιτέχνης της εποχής του, συμβάλλοντας καθοριστικά στη διάδοση των ιδεωδών της Ιταλικής Αναγέννησης.

Έζησε το μεγαλύτερο διάστημα της ζωής του στη Νυρεμβέργη, που αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά κέντρα της Γερμανίας, αλλά ταξίδεψε αρκετά κι επισκέφτηκε την Ιταλία δυο φορές, γεγονός που επηρέασε βαθιά το έργο του, από το οποίο ξεχωρίζουν οι ξυλογραφίες και τα χαρακτικά. Τα έργα του διαδόθηκαν σε όλη την Ευρώπη κι αργότερα απέκτησαν παγκόσμια φήμη.

Εκτός από το καλλιτεχνικό του έργο, σημαντική συμβολή είχε επίσης στα μαθηματικά και τη γεωμετρία.

Από τα χαρακτικά του, πάνω σε ξύλο ή χαλκό, ξεχωρίζουν "Ο Ιππότης ο Θάνατος και ο Διάβολος", "Ο Άγιος Ιερώνυμος στο Σπουδαστήρι του" και η "Μελαγχολία". Λεπτομέρεια στην “Μελαγχολία” είναι και το “Μαγικό Τετράγωνο” (πάνω δεξιά στον τοίχο) που αυτός ο ίδιος δημιούργησε. Ας το προσέξουμε καλύτερα.
















Ο πινακας, ειναι  η  μαγικη σφραγιδα του πλανητη ............."ΔΙΑ ".......... η οποια υπαρχει μεσα στο βιβλιο της Σολομωνικης.......ΑΝΤΕΣΤΡΑΜΕΝΗ!!




Συνεχιζω την αναγνωση με περιεργεια...........

Κυριακή 10 2016




ΠΡΟΣΟΧΗ!!
ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΕΚ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ!!
Σημερα, ας προσέξουν την ψήφο τους, παρακαλώ!!
Το καλύτερο Ωροσκόπιο το έχει ο κ. Ευάγγελος ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΕΛΛΟΝ !!........................σαν παράταξη. Αν και όλα θα κριθούν από την <<αρχαία φυλή των
γιγάντων>>.
 Αν βγει ο κ.Κυριακος Μητσοτακης...... θα ΣΥΜΒΟΥΝ μεγαλες ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΕς ΑΛΧΗΜΕΙΕς..................ΜΕ ΑΓΑΠΗ Dimitris Vasilios Spiliopoulos